Bitstrip

02/19/2013

0 Comments

 
Nog voor de eerste les van de minor hadden we de eerste tool al gebruikt en geprobeerd. Een bitstrip maken, op de computer een eigen avatar makek en een strip in elkaar zetten. Dat was ook onze eerste opdracht: maak je eigen avatar en een strip verhaal met daar in wie je bent en waarom je voor deze minor gekozen hebt.
Ondanks dat het programma Bitstrip in het Engels is wees het zich van zelf. Eerst maak je een avatar, in dit geval moest de avatar jezelf voorstellen. Van de kleur kleding tot de stand van de ogen, van schoenen tot het model haar kan je allemaal veranderen waardoor je echt op je avatar gaat lijken! Steeds meer avatars verschenen er in onze digitale minor KLM classroom, totdat uiteindelijk de klas compleet was!
Bitstrip is dus een online strip. Je kunt verschillende poppetjes/avatars maken, deze in de strip plaatsen, achtergronden aanpassen en teksten toevoegen.
Voordelen: Er zijn veel mogelijkheden. Je kan veel verschillende situaties maken: van een boswandeling tot een klaslokaal. Ook voor de poppetjes/avatars zijn er veel opties, je kan het poppetje goed opjezelf laten lijken! 
Nadelen: Het is in het Engels, vertaalmachine kan een oplossing zijn. Niet alle kinderen lezen maar proberen gewoon, trial and erros, een klein stappenplan kan ook een optie zijn om ze een beetje wegwijs te maken. Of klassikaal even 'grof' door het programma lopen.
Gebruik: Als verwerkingsopdrachten, korte inleiding of instructie voor een les is Bitstrip te gebruiken.
Geschikt voor: Voor verwerkingsopdrachten zeg ik alleen voor de bovenbouw, de kinderen kunnen dan zelf er mee aan de slag gaan. Als inleiding voor je les of korte instructie kan het vanaf groep 3. Niet alleen in het primair onderwijs kan je Bitstrip gebruiken, ook in het voortgezet onderwijs kan je deze tool inzetten. Een Engelse site is dan ook geen probleem.
 


Comments
Leave a Reply